2013. március 5., kedd

Esti filmnézés!

Az utolsó csavar (2012)


 Clint Eastwoodról tudni kell, hogy amiben az ő neve szerepel, az csak is minőségi film lehet. Így van ez Az utolsó csere c. filmmel is. 2008-ban lehetett őt utoljára látni, sok embernek, s nekem is meglepetés volt az ő szereplése, hiszen a Gran Torino után lenyilatkozta, hogy ezután már csak produceri ill. rendezői munkákkal fog csak foglalkozni.
Mindezek után a néző valami nagy dologra számít, ám nem biztos, hogy ez utóbbi olyan felejthetetlen lesz.

Nézzük csak a sztorit!

"Gus idős baseball játékos figyelő, akinek a feladata új tehetségek felkutatása. A szeme viszont nincs rendben, alig látja, ami a pályán történik. Lánya, Mickey segíteni akar neki, ezért úgy dönt, elkíséri toborzó körútjára Amerikán át, ami minden bizonnyal az utolsó lesz, ha nem találnak megoldást Gus problémájára."

 Hááát igen.....Valahogy érződik, hogy sokat nem gondolkoztak, ám mégis úgy érzem, hogy ad valami pluszt. Kihangsúlyoznám Amy Adams és Clint játékát, ez a tipikus apja-lánya kapcsolatot. Egy ilyen fajta filmben a konfliktus elkerülhetetlen, de időnként jókat lehet nevetni Eastwood tipikus mormogásán. Ahogy azt már megszokhattuk, hiszen ő maga is tisztában van azzal, hogy ilyen idősen mi áll jól neki. De ezt imádjuk benne! Ehhez pedig jön Reviczky Gábor zsenialitása, aki rendszeresen szinkronizálja Cleintet. Justin Timberlake is feltűnik a filmben, mert hát egy szingli lány (Amy Adams) nem maradhat egyedül. Drámai oldala néhol igen csak nevetséges, de ügyesen oldották meg a szerelem kibontakozását. Ettől függetlenül akadnak benne érthetetlen elemek, mégis egy nagyon szerethető film. Meg kell említenem John Goodman nevét is, aki a világon az egyik legjobb mellékszereplő és sokszor feldobta ezt a filmet is. 

 Semmi különös nem kell egy ilyen filmhez, csupán csak annyi; hogy az ember leüljön a tv elé este egy kis nasival, aztán gondolkodás nélkül elmenjen aludni:)

Aki eddig is szerette Eastwoodot, az ezután is fogja, aki pedig nem ismeri túlságosan annak talán egy kicsit monoton lesz. Tudom ajánlani többek között a Gran Torinót, és a Dicsőség zászlaját !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése