2013. szeptember 23., hétfő

Tha Call/ A hívás

Sziasztok!

Ma jutottam el addig, hogy megnézzem A hívás című filmet. Én most szubjektíven mesélek róla, véleményem szerint kettős a megítélése, valaki szerint annyira valószínűtlen, hogy már röhejes...nos nekem a nézése egy másfél órás gyomorgörcs volt.

A történet elején megismerkedünk Jordannel (Halle Berry), aki egy 911-es segélyhívó központban dolgozik. Kiváló munkatárs, még nem volt vele probléma, ám befut egy hívás, amit egy tinilány kezdeményez. Betörten a házukban, amíg egyedül volt és elrabolták. Jordan ennek fültanúja volt, de sajnos nem tudott a lányon segíteni.

Próbálja elfelejteni az esetet, tipródik magában. Egyik nap, amikor az újakat tanítgatja, bejön egy hívás. Egy fiatal lány telefonál, akit fondorlatos elraboltak a plázából. Jordan éri, kapott egy újabb esélyt. Szerencsés véletlenként tudnak telefonos kapcsolatban tartani, ezalatt sok jó ötlettel és túlési praktikával szolgál az elrabolt Caseynek (Abigail Breslin). Közben pörögnek az események, ám amikor már mindenki elhiszi, hogy markukban az elkövető, megszakad a hívás.

De a hajsza folytatódik...Bár a nőt a főnöke hazaküldi, ő mégis újra meg újra meghallgatja a felvétel végét, hátha talál valamit. Minden szalmaszálba belekapaszkodna, ezért megcsillan a remény, amikor egy érdekes hangra lesz figyelmes a háttérből. Elindul egyedül, mert a rendőrök (köztük a barátja) sem kezeli őt egyenlő félként.

A történet végét nem mesélem el, hátha valaki kedvet kap hozzá :)

Nekem tetszett a film, bár szörnyülködtem benne néha és talán a leányzó sokat sikítozott, de ez legyen a legkevesebb. Halle Berry erős és független karakterét imádtam, igaz harcos amazon. Az elkövetőnk Michael Eklund, akinek egyébként is elég érdekes arca van, nem a legszimpatikusabb színész. Testhezállónak tűnik neki ez a szerep, az események során szép árnyaltan mutatja be elmebeteg alteregóját.


Nálam 10/6,5-es film, egyszer érdemes megnézni, természetesen nem váltja meg a világot, de remek girl power :)







5 megjegyzés:

  1. Épp akartam kérdezni, mikori ez a film, de inkább utánanéztem és idei. Meglepődtem, mert azt hittem, a mai világban nincs olyan, hogy nem tudják bemérni a telefon helyzetét. Na, mindegy, izgalmas filmnek tűnik, majd valamikor megnézem :-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszett a film, kivéve a legvége az nagyon valótlanná tette a történetet :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Kíváncsi vagyok a filmre!!
    Amúgy az évek alatt kb 50-70 filmmel le vagyok maradva. Nem túlzok...:D

    VálaszTörlés